Wraz z rozwojem postępu zmianom ulegają systemy, technologie i metody uprawy gleby oraz wytwarzania żywności. Zmiany oparte na przemysłowym, eksploatacyjnym …
Czytaj WięcejRolnictwo ekologiczne gwarantuje zdrową żywność
Ekologia jest teraz w modzie. Świadczy o tym nie tylko rosnąca w tak dynamicznym tempie liczba punktów z eko żywnością, …
Czytaj WięcejW trosce o środowisko
Środowisko naturalne jest dobrem, o które powinniśmy dbać i chronić. Taka jest nasza powinność wobec przyszłych pokoleń. Ale nie zawsze …
Czytaj WięcejJak zachęcić do większego spożycia owoców i warzyw?
Spożycie owoców w 2012 r. (40,92 kg/osoba) spadło w porównaniu z 2002 r. o blisko 8 kg. Niewiele lepiej przedstawia …
Czytaj WięcejPomysły na wykorzystanie resztek jedzenia
W czasach sprzed obecnego kryzysu gospodarczego, Europejczycy, w tym także Polacy, więcej jedzenia wyrzucali do śmieci niż zjadali. Pogarszająca się …
Czytaj Więcej